söndag 8 maj 2011

Grilla fransyska

Vi som grillar så fort solen kommer fram har totalt missat att man kan grilla fransyska men gud så gott det blev....kommer göras fler gånger denna sommaren

o detta blir nog sommarens grillsåser också super goda :-)

Äntligen börjar det hända lite på utsidan

Sten, blommor & rabbat klart :-)
och trappa på G :-)

lördag 7 maj 2011

Favorit leksaken

Hunden  som pratar & sjunger från Fisher Price e nog favoritleksaken just nu

Köttgryta

Dagens middag blev köttgryta har tyvärr inget riktigt recept då de e eget men här e vad vi har i iaf :-)

Köttgryta
  • nötkött  ( fransyska, lövbiff eller rostbiff)
  • 1 lök
  • 1 burk svamp eller färsk
  • matlagningsgrädde (vi tar mildas)
  • soja
  • rödvinsfond
  • fransk senap
  • vitlök eller vitlökspeppar
  • sambal olek krydda
  • om man vill ngt starkare typ piri piri
  • mazena
Vi brukar ha ris till
och till detta drack vi ett riktigt gott vin Castillo Turis Reserva 2003

fredag 6 maj 2011

Blomkålspure

Äntligen har jag hittat ngt Olivia gillar lika mkt som broccolin....Blomkålspure :-)
1 kokat blomkålshuvud vatten därifrån & milda :-) så enkelt!

onsdag 4 maj 2011

Vit inredning

Jag e helt fast på vit inredning, tycker det e så himla snyggt de 2 senaste inköpen är
kommer från Different Design


                                och denna hylla kommer från Broste Copenhagen

Kassler med svampsås

Igår provade vi ett nytt recept med kassler...är ur less på all vår vardagsmat känns som man äter samma alltid så hoppas ni får lite tips och även hjälp för mig själv att gå tillbaka och se vad vi ätit..
Jag går oftast inte exakt efter recept utan smakar mig fram hur mkt jag ska ha i utav varje ingrediens
och i stort sett kommer alla mina recept från Matklubben.se



4 portioner
 
Ingredienser
500 g kassler
250 g färsk svamp
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl             (jag tog mazena istället)
½ msk tomatpuré
3 dl köttbuljong            (jag tog köttbuljong på burk istället)
1 msk soja
1 dl grädde eller matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk grönpeppar
1 dl riven ost

Gör så här
Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg upp den på ett ungssäkert fat. Stek svamp och lök strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomatpurén, buljongen, soja och grädden och låt såsen koka upp , salta och peppra. Häll såsen över kasslern och strö över osten. Grädda i 225 grader i 15- 20 minuter. serverades med ris till
 
alla i familjen tyckte det var en helt oki vardagsmiddag