fredag 20 maj 2011

Dajmkaka

Idag har vi gjort dajmkaka
Detta behöver du

125 g smält magarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering
1 krossad dubbeldajm
1 marabou valfritt

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken, rör ner de smälta margarinet och den krossade dajmen.

Gräddas i en 1,5 liters avlång sockerkaksform i ca 40 -50 min 175 grader i nedre delen av ugnen.

När kakan e klar låt den stå o svalna lite, stjälp upp på ett galler och skiva chokladen över kakan och låt den smälta av värmen från kakan. jämna till det och strö över den krossade dajmen.