Jag går oftast inte exakt efter recept utan smakar mig fram hur mkt jag ska ha i utav varje ingrediens
och i stort sett kommer alla mina recept från Matklubben.se
4 portioner
Ingredienser
500 g kassler
250 g färsk svamp
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl (jag tog mazena istället)
½ msk tomatpuré
3 dl köttbuljong (jag tog köttbuljong på burk istället)
1 msk soja
1 dl grädde eller matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk grönpeppar
1 dl riven ost
250 g färsk svamp
1 liten finhackad gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl (jag tog mazena istället)
½ msk tomatpuré
3 dl köttbuljong (jag tog köttbuljong på burk istället)
1 msk soja
1 dl grädde eller matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk grönpeppar
1 dl riven ost
Gör så här
Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg upp den på ett ungssäkert fat. Stek svamp och lök strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomatpurén, buljongen, soja och grädden och låt såsen koka upp , salta och peppra. Häll såsen över kasslern och strö över osten. Grädda i 225 grader i 15- 20 minuter. serverades med ris till
alla i familjen tyckte det var en helt oki vardagsmiddag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar