lördag 25 juni 2011

Sockerkaka med citron

Citron Sockerkaka

Recept:

2 dl socker
2 ägg
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en avlång form med ströbröd väl.
Vispa socker och ägg rejält pösigt. Smält smöret och blanda sedan ner mjölken i smöret och blanda ner det i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker väl. Tvätta citronen väl och riv sedan ner den gula delen av skalet i mjölet. Pressa ut saften ut hela citronen i äggsmeten. Blanda försiktigt ner mjölkblandningen i äggblandningen och rör försiktigt om tills det bli en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en stick när den är klar, stickan ska inte vara kladdig när man provsticker.
Låt den svalna några minuter innan sockerkakan vänds upp och ner på en tallrik och får sedan svalna under formen.