En äppelpaj som passar utmärkt att bjuda farmor, mormor på den smakade på ngt sätt lite så som det gjorde när man var liten svårt att förklara prova själv :-)
för 6 personer
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
4-6 äpplen
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Gör såhär
1. Blada alla torra ingredineser i en skål
2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner det i skålen och blanda. Ställ degen i kylen ca 1 tim
3. Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och klyfta. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål, vänd runt äppleklyfotrna
5. Ta ut degen och hacka den i smulor, låt gärna större smulor finnas med
6. Lägg äppleklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över
7. Grädda mitt i ugnen ca 25 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar