måndag 13 juni 2011

Turkisk Falukorvsgryta

Idag blev det  Turkisk Falukorvsgryta här hemma tyvärr var inte kameran med så det får bli en lånad bild men här är receptet

För 4 port
2 dl Turkisk / grekisk yoghurt
500 g falukorv i strimlor
1 lök fintärnad
1 msk olja
3 dl vatten
3 msk tomatpure
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 tsk maizena
salt och cayennepeppar efter smak

Gör så här
Fräs löken i olja. Tillsätt falukorven och sedan tomatpure- Fyll på med vatten och senap. Låt sjuda i 3 min, red med maizena. Tillsätt honung och yoghurt. värm till ca 90 grader men låt inte koka upp. Smaka av med salt och cayenne

Servera med Ris eller pasta
(vi har alltid pasta till detta)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar