måndag 23 maj 2011

Vår absoluta favorit kycklinggryta

Här kommer ett recept som alla nära & kära har fått smaka på...denna kycklinggryta e grymt god och hade Julia fått bestämma hade vi ätit detta flera gånger i veckan....
Mustig kycklinggryta
För 4 personer
ca 600 g kycklingfileer
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 ½ - 2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena
Gör så här
1. Skär kycklingen i bitar och baconen i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken
2. Stek kyckling och bacon i smör tills de får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i maizenan. Låt det koka ytterligare 1 minut
5. Servera med Ris

1 kommentar:

  1. Det var supergott och väldigt enkelt att göra! Det ska vi göra om :) muuuums!

    SvaraRadera