Hämtade ut ett litet paket på posten igår från Joolyroom
med julklapp till kusinen och födelsedagspresenter till Julia
Kartongen blev en koja :-)
En blogg där det inte blir så mkt privatliv utan mest tips o trix :-) som recept, shopping, heminredning, barn, semester o allt annat som rör sig i huvudet på en 2 barnsmamma som just nu är mammaledig :-)
onsdag 14 december 2011
Goda viner
Snart är det helg igen vad passar bättre än ett eller två glas rött :-)
dessa är våra favoriter
Villa Puccini - Toscana
Sangre de Toro - Torres (i stort sett alla torres viner är jätte goda)
dessa är våra favoriter
Villa Puccini - Toscana
Sangre de Toro - Torres (i stort sett alla torres viner är jätte goda)
måndag 12 december 2011
Tortilla Pizza
Provade ngt nytt igen
Denna gången blev det Tortilla Pizza
Först tog jag tomatpure eller tacosås
sen blev det lite stackare korvar och bacon på de flesta
mild korv till barnen
och till mig åkte det på lite tomater och oliver
sen på med ost på alla in i ugnen ca 10 min på 175 grader
super gott :-)
Denna gången blev det Tortilla Pizza
Först tog jag tomatpure eller tacosås
sen blev det lite stackare korvar och bacon på de flesta
mild korv till barnen
och till mig åkte det på lite tomater och oliver
sen på med ost på alla in i ugnen ca 10 min på 175 grader
super gott :-)
fredag 9 december 2011
Mustig höstgryta
Vi provade en ny gryta förra veckan
tyvärr blev det inga bra bilder men god var den så här kommer receptet
Gör så här
Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Maizena till önskad konsistens.
tyvärr blev det inga bra bilder men god var den så här kommer receptet
Ingredienser
3 msk flytande margarin
500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
3 dl brytbönor
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde
Maizena
500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
3 dl brytbönor
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde
Maizena
Gör så här
Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Maizena till önskad konsistens.
onsdag 7 december 2011
Zoegas julkaffe
Köpte hem Zoegas julkaffe men jag känner mig lite lurad det smakar ju precis som vanligt??? eller ska man ta i dubbelt så mkt???
tisdag 6 december 2011
basplagg
Nu till jul behövs det lite mer basplagg att ha under alla fina klänningar fick bli 2 vita långärmade och en linnes body vit
Tag 3 betala för 2 på Kappahl perfekt
Tag 3 betala för 2 på Kappahl perfekt
Smartson - testpilot
Nu har smartson en ny produkt man kan anmäla sig till om man vill testa Ekströms kylda desserter
gå in här och anmäl er smartsontestpilot.se
gå in här och anmäl er smartsontestpilot.se
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)