fredag 30 september 2011

Krispig äpplepaj

En äppelpaj som passar utmärkt att bjuda farmor, mormor på den smakade på ngt sätt lite så som det gjorde när man var liten svårt att förklara prova själv :-)



för 6 personer
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smör

4-6 äpplen
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Gör såhär
1. Blada alla torra ingredineser i en skål
2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner det i skålen och blanda. Ställ degen i kylen ca 1 tim
3. Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och klyfta. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål, vänd runt äppleklyfotrna
5. Ta ut degen och hacka den i smulor, låt gärna större smulor finnas med
6. Lägg äppleklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över
7. Grädda mitt i ugnen ca 25 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar