fredag 20 maj 2011

Dajmkaka

Idag har vi gjort dajmkaka
Detta behöver du

125 g smält magarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering
1 krossad dubbeldajm
1 marabou valfritt

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken, rör ner de smälta margarinet och den krossade dajmen.

Gräddas i en 1,5 liters avlång sockerkaksform i ca 40 -50 min 175 grader i nedre delen av ugnen.

När kakan e klar låt den stå o svalna lite, stjälp upp på ett galler och skiva chokladen över kakan och låt den smälta av värmen från kakan. jämna till det och strö över den krossade dajmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar